GENÇLİK’TEN 18 MART ANISINA KAN BAĞIŞI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Spor tesislerinde ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizi Anma’ etkinlikleri kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kızılay Batman Şubesi tarafından 19 Mayıs Tesislerinde kurulan kan bağışı çadırında İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk başta olmak üzere, Şube Müdürleri, Antrenörler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, 18 yaşını geçmiş gönüllü liderler ile sporcular kan bağışında bulundu.

 

“BU VATAN ŞEHİTLERİMİZİN BİZE MİRASIDIR”

 

Kızılay Batman Şubesiyle işbirliği halinde düzenledikleri kan bağışı kampanyasına katılım sağlayarak destek olan herkese teşekkür eden Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Bu vatan Şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanetidir. Büyük Türk Halkı’nın azim, inanç ve yiğitlikle yazdığı Türk tarihinin; başta ülkemizin bölünmez bütünlüğü adına en onur verici sayfalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle kan bağışı etkinliği düzenledik. Özellikle Türk Kızılay’ı, 1876 Osmanlı- Rus Savaşı'ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na kadar geçen süre içinde Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda cephe gerisinde kurduğu seyyar ve sabit hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ya da hastalanan on binlerce askeri tedavi etmiştir. Onlara tarih boyunca ne kadar teşekkür etsek azdır. Kan bağışı hayat kurtarır sloganıyla belirli aralıklarla herkesi Kızılay Kan alma şubelerinde kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Rahmetle anıyor, Gazilerimizi de selamlıyoruz. Bizler Şehit ve Gazilerimize çok şey borçluyuz” dedi.  Özperk ayrıca, kan bağışına destek veren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine, Halk eğitim Merkezi Müdürü Bilal Serik ve emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler