GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI

Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde başlattığı 'Kurban Hizmetleri ve Kurban Bayramı Denetimleri' kapsamında ilimizdeki işletmelerde gıda denetimleri artırıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından hijyenik koşullarda yapılmasının sağlanması ve  bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına  yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetimler arttırıldığı bildirildi.

 Açıklamada; “Ayrıca İl genelinde faaliyet gösteren  gıda işletmelerinden 2023 yılı İl Gıda Numune alma planı ve Bakanlık Numune alma programı kapsamında numuneler alınmakta ve analizlerinin yapılması amacıyla gıda kontrol laboratuvarlarına gönderilmektedir.” denildi.

“Şikayetlerinizi Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz."

Tuketicilerin aldıkları ürünlerde daha hassas ve dikkatli olmalarını isteyen Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun, vatandaşların gıdalar ile ilgili şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattına bildirmelerini istedi.

Coşkun; "Kurban Bayramının hemen öncesinde özellikle tüketimi artacak olan et ve et ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde denetimlere ağırlık vermekteyiz. Ancak tüketicilerin de satın aldıkları gıdalar ile ilgili olarak daha hassas ve dikkatli olmalarını, gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." (Muhyeddin BEYCAN)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler