ÖKTEN’DEN SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI MESAJI

ÖKTEN’DEN SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI MESAJI

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Bireyleri mesleki ve sosyal risklere karşı koruyan ve risklerin etkilerini en aza indiren sosyal güvenlik sistemi insan onurunun güvence altına alınmasında büyük bir öneme sahiptir diyen Müdür Ökten “Bu kapsamda vatandaşların gelecekle ilgili endişelerini azaltıp, sisteme duyulan güven ve bağlılığı artırarak çalışma hayatındaki verimliliğe ve çalışma barışına katkıda bulunmak her devletin temel amacıdır.
 
Bu amaca hizmet etmek için ülkemizin son yıllarda, her alanda gerçekleştirdiği yeniliklerin en önemlilerinden biri de hiç şüphesiz Sosyal Güvenlik Reformu’dur. Sosyal tarafların da katılımı ile titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde sürdürülen yenilenme çalışmaları ile temel olarak oluşabilecek risk ihtimalleri ve mali açıdan sürdürülebilir bir sistem kurmak ve sadece günümüzün değil gelecek nesillerimizin de sosyal güvenliklerini güvence altına almak amaçlanmıştır.
 
Bugün geldiğimiz noktada risk ihtimalleri açısından sürdürülebilir, sigortalı hak ve yükümlülüklerinin eşitlendiği tek bir sosyal sigorta sisteminin yanında nüfusun tamamına eşit, kolay erişilebilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunu sağlayan Genel Sağlık Sigortası Sistemi de hayata geçirilmiştir.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler