Otogarda güvenlik sıkıntısı

Otogarda güvenlik sıkıntısı

Batman otogarında bulunan otobüs firmaları yürürlüğe giren, yeni yönetmenlikle giriş çıkışların değişmesiyle yeni güvenlik sıkıntılarının meydana geldiğini ileri sürdü.
 
Daha önce normal otogar girişinde yapılan kontrol noktalarının ikinci kapıya yönelmesiyle, mevcut birinci kapıda yolcu girişleri X-Ray cihazının olmaması ciddi sıkıntılara yol açtığı belirtildi.
 
‘X-RAY FİRMALARI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR’
 
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan firma sahipleri; “Bir ay önce Batman şehirlerarasına otogarına getirilen yeni X-Ray cihazları firmaları zor durumda bırakıyor. Yeni düzenlemeye göre yolcu ve eşya gönderen vatandaşlar X-Ray cihazından geçmesi gerekirken, ana kapıdan geçiyorlar. Orada X-Ray cihazının olmaması otogarda tedirginlik yaratmaya başladı. Yolcular istedikleri her türlü paket ve onlara benzer eşyalarını, kontrol ettirmeden otobüslerin bağaçlarına yerleştiriyorlar. Yolculuk esnasında yapılan aramalar sonucunda kaçak sigara, silah ve uyuşturucu madde ele geçiriliyor. Buda otobüs firmaların zor durumda bırakıyor. Bu konuda yetkilileri ve güvenlik birimlerini göreve davet ediyoruz. X-Ray cihazı kontrol ve giriş noktalarında olmadığı sürece sıkıntıların arkası kesilmeyecek. Zaman zaman bizim bilgimiz dışında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, firmalarımızın ismi zedeleniyor. Bir an önce kalıcı çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.” diye konuştular.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler