REKTÖR DEMİR, GELECEĞİN AŞÇILARIYLA YEMEK PİŞİRDİ

Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, yöresel yemeklerin yanı sıra dünya mutfağından da yemekler öğrenen Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri ile beraber ocağın başına geçip yemek pişirdi.

Hasankeyf Meslek Yüksekokulunda bulunan ve öğrencilerin uygulamalı eğitimlerde kullandıkları mutfağı ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilerin pişirdikleri yemeklerin yapılış aşamalarını izleyerek onlarla beraber yemek pişirdi.

Öğrenciler, Yöresel Mutfaktan ve Dünya Mutfağından Yemekler Öğreniyor Hasankeyf Meslek Yüksekokulunda ki donanımlı endüstriyel mutfak ekipmanlarıyla uluslararası standartlara uygun yemekler ve tatlılar hazırlayan öğrenciler, yöresel mutfaktan ve dünya mutfağından yemekler öğreniyor.

 Bölüm hocalarından aldıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeye çalışan öğrencilerin hazırladıkları yöresel tatlılardan harire tatlısı ve Uzakdoğu mutfağından sebzeli noodle, tam puan aldı.

Rektör Demir: “Nitelikli Bir Eğitim, Çok Yönlü Çalışmaların Yürütülmesi ve Donanımlı Alt Yapıların Hazırlanması Sonucunda Sağlanabilir”

Batman Üniversitesi öğrencilerinin evrensel düzeyde bilgilerle donanmalarının sağlanması için çağdaş eğitim ilkelerini benimsediklerini belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, aşçılık bölümü öğrencilerinin teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeye yönelik sunumlarının da bu ilkeler çerçevesinde olduğunu ifade etti.

 Nitelikli bir eğitimin çok yönlü çalışmaların yürütülmesi ve donanımlı alt yapıların hazırlanması sonucunda sağlanabileceğini vurgulayan Rektör Demir, öğrencilerinin öğrenmelerini hızlandıracak çalışmaları hayata geçirmenin ve ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapıları hazırlamış olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Öğrencilerini meslek hayatına ve sektöre hazırlamak için erken davrandıklarını söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinin farklı sektörlerde çalışacak her bir öğrencisinin sorumluluk taşıyabilecek potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler