Saat tamir ederek üç çocuğunu okutup meslek sahibi yaptı
Batman merkez Çarşı Mahallesi 2000 İş Merkezinde yarım asra yakındır saatçilik mesleğini devam ederek ailesinin geçimini sağlayan Mehmet Tahir Yeşil, mesleğini ilk günkü aşka severek sürdürüyor.
Saat tamirciliğiyle üç çocuğunu üniversitede okutarak meslek sahibi olmalarını sağladığını belirten Yeşil, yıllarını verdiği mesleğini severek devam ettiğini söyledi80’li yıllarda ortağı olan amcaoğlundan öğrendiği saat tamir meleğini beraber sürdürdüklerini ifade eden Yeşil, 36 yıldır zor şartlarda çalıştıklarını belirtti.
Daha önce ihtiyaç olarak kullanılan kol saatlerinin şimdilerde ise aksesuar olarak kullanıldığını anlatan Yeşil, neredeyse her elbiseye göre bir saat kullanıldığını kaydetti.“Kol saati kullanımı ihtiyaçtan aksesuara dönüştü”
1985 yılında saat tamir etmeye başladığını söyleyen saat tamir ustası Mehmet Tahir Yeşil, “Saat tamir işini ortağım olan amcaoğlumdan öğrendim. 36 yıldır tamir işine amcaoğlumla devam ediyoruz. 36 yıldır beraber çalışıyoruz. Yıllardır saat tamir işini sadece para için değil gelen müşterilerimizin de memnun olmaları için çalışıyoruz. Şu anda saat kullananların çoğu aksesuar olarak kullanıyorlar. Önceleri kol saati ihtiyaç olduğu için herkes bir saat kullanırdı ama şu anda her bir elbise için bir saat kullanan çok kişi var.” dedi.
İşlerine verdikleri önemden dolayı halkın kendilerini tercih ettiğini söyleyen Yeşil, işlerinin iyi olduğunu belirterek Allah’a hamd etti.“Çocuklarım okuyana kadar çok sıkıntılardan geçtim”
Yılların verdiği sıkıntılara rağmen üç çocuğunu okutarak meslek sahibi olmalarını sağladığını vurgulayan Yeşil, konuşmasına şöyle devam etti:
“Üç çocuğum var. Yaşadığımız zorlu sıkıntılara rağmen saat tamiri yaparak üç çocuğumun da üniversite bitirmelerini ve meslek sahibi olmaları sağladım. Çocuklarım okuyana kadar çok sıkıntılardan geçtim. Elhamdülillah çocuklarımdan biri öğretmen, biri sağlık memuru, diğeri de muhasebeci oldu.”
“Eskiden bir saati olan şu anda 10 ya da daha fazla saat kullanıyor”
Konuşmasının devamında Yeşil “Eski kol saatleri çok azaldı. Şu anda millet fiyatları yüksek saatleri kullanıyor. Birçok müşterimiz 10-15 tane saatin ya pilini değiştiriyor ya da kordonunu değiştirmek için getiriyor. Yıllardır saat tamiri işine devam ettiğimiz için Batmanlıların çoğu bizi tanıyor ve saat tamir etmek istedikleri zaman yanımıza geliyorlar.” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 02“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 03617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 04“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 05HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI
- 06Halime Esra Özdemir Veda Etti
- 07“107 BİN 754 HANEYE ULAŞTIK, İHTİYAÇLARI YERİNDE TESPİT ETTİK”
- 08PETROLSPOR’UN LİG FİKSTÜRÜ BELLİ OLDU
- 09'Uluslararası’ statüsü
- 10
- 11
- 12FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM
- 13İHA-1 PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI
- 14“ESNAF YALNIZ BIRAKILMAMALI”
- 15ASENALAR ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN




Henüz Yorum yok