
SANAT SOKAĞI SANATIN MERKEZİ OLACAK
Sanat Sokağı’nda yapılacak peyzaj, ışıklandırma ve sanatsal aktiviteler için mekanlar oluşturma çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şahin’e Belediye Başkan yardımcıları Adnan Yürük, Muzaffer Özkan ve Ali Osman Bilgili, Belediye Birim Müdürleri ve teknik personel eşlik etti.
Sanat Sokağı’nda yapılacak çalışmalar hakkında basın açıklaması yapan Vali Şahin, “İsmi Sanat Sokağı olan sokakta sanatla ilgili hiç bir şey yoktu. Daha çok sanat dışı mekanlar, kahvehaneler, internet kafeler ve benzeri dükkanlar yer alıyordu. Şehrimizin her yerini bir dantel gibi işleme konseptimizin gereği olarak Sanat Sokağı’nı da elden geçirmeye karar verdik. Çalışmalara başladığımız Sanat Sokağımızda hedefimiz, örneğini başka ülkelerin şehirlerinde gördüğümüz her şeyiyle sanatın teneffüs edildiği sokaklardan bir tanesini de Batman’a kazandırmak. Işıklarla, havuzlarla ve ağaçların düzenlenmesiyle burada çok güzel bir sokak düzenlemesi yapacağız. Bunun dışında sanatı çağrıştıran küçük şehir mobilyaları yerleştireceğiz. Sokak konserlerinin yapılabileceği sahneler oluşturacağız. Ayrıca sanat derneklerinin ve sanat kulüplerinin kullanabilecekleri mekanları da kiraladık onlara hibe edeceğiz. Uluslararası sanatçımız Ahmet Güneştekin’in Batman’a hediye olarak yapacağı bir sanat eserini sanat sokağının girişine yerleştirmeyi planlıyoruz” dedi.
VALİ ŞAHİN YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ
Sokak sağlıklaştırma çalışmalarında kapsamında başka projelerin de müjdesini veren Vali Şahin, “Ahmet Arif Bulvarı’nı da aynı Turgut Özal Bulvarı ve Atatürk Caddesi gibi güzelleştiriyoruz. Bunun yanında herkesin şemsiyeli sokak olarak bildiği Hasankeyf Sokağı’mızın da şemsiyelerini yeniden yapıyoruz. Ayrıca Batman Park’ın karşısında 3 sokağımızın isimlerini lavanta sokak, susam sokak ve kekik sokak olarak değiştirerek bu sokaklarımızı da bir dantel gibi işleyerek vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok