Sokak köpekleri koyunu parçaladı

Kuyubaşı (Cegeluwê) Köyünde koyunlara saldıran sokak köpekleri bir koyunu telef etti.

Hayvanlarının merada serbestçe otladıklarını, son zamanlarda çevrede çoğalan sokak köpeklerinin korkusundan hayvanlarını serbest bırakamadıklarını ifade eden Abdurrahman Kara, köpeklerin insanlara ve hayvanlara saldırdığını, okula giden öğrencilere ve diğer vatandaşlar için büyük tehlike olduğunu söyledi.
 
Kara, "Bizim burada köpekler yoktu. Buralar imara girdikten sonra başı boş köpekler çoğaldı. köpeklerin korkusundan hayvanlarımızı meraya dahi salamaz hale geldik. Okula giden çocuklarımız dahi tehlike altına girdi. Bir çok sefer öğrencilere de saldırdıklarını gördük." dedi. 
 
"Köpekler koyunumuzu parçaladı. önlem alınmazsa daha kötü sonuçlar olur" diyen Kara,  "Kuyubaşı /Cegeluvê köyünde oturuyorum. Başı boş köpekler tarafından hayvanlarimiz telef ediliyor. 3- 4 sefer belediyeyi arayıp şikayette bulunduk. Buna rağmen kimse ilgilenmedi. Gördüğünuz gibi gene bir hayvanı telef ettiler, yazıktır bu nereye kadar gidecek. Bir koyun olmuş 7- 8 bin. Yetkililerin bunula acil ilgilenmelerini istiyoruz." dedi. (Muhyeddin BEYCAN)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler