
“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze’de süren kuşatmanın insanları açlığa ve ölüme terk ettiğini belirtti.
Konuşmasında Gazze’de açlıktan ölen bebeklerin ve yardım sırasında bekleyen sivillerin fotoğraflarını kürsüden gösteren Milletvekili Ekmen, iktidara daha kararlı ve etkin adımlar atma çağrısında bulundu.
“GAZZE’DE AÇLIK, BİR SİLAHA DÖNÜŞTÜ”
Milletvekili Ekmen, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda binlerce sivilin yaşamını yitirdiğini, açlığın ise artık sistematik bir yok etme aracı olarak kullanıldığını ifade etti. “Filistinliler, onurlu direnişlerinin bedelini açlıkla ödüyor. Çocuklar, kadınlar, hastalar göz göre göre ölüme terk ediliyor. Gazze’ye ambargo, ilaç yerine sessizlik gönderiliyor” diyen Ekmen, sessiz kalan herkesin bu suça ortak olduğunu dile getirdi.
“TÜRKİYE BU YARDIMI YAPACAK GÜCE SAHİPTİR”
Konuşmasının sonunda elinde tuttuğu fotoğrafları Meclis Genel Kurulu’na gösteren Milletvekili Ekmen “Bir dilim ekmek, bir halkın onuru oldu. Bir öğün yemek, bir ülkenin özgürlüğünün simgesi hâline geldi” sözleriyle insani yardıma dikkat çekti. İktidara seslenen Ekmen, Türkiye’nin Gazze’ye havadan, karadan ve denizden yardım ulaştırabilecek güce ve kudrete sahip olduğunu belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu yardımı ulaştıracak kudrettedir. Vatandaşlarımız da bunu destekleyecek iradeye sahiptir. Uluslararası platformlarda bu açlıkla sürdürülen soykırımı gündeme taşıyınız” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Milletvekili Ekmen ayrıca, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi bu konuşmasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan çağrıda bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’nin sahip olduğu imkânları harekete geçirerek Gazze’ye acil yardım ulaştırmasını ve etkin diplomasi yürütmesini bekliyoruz. Bu insanlık dramına daha fazla sessiz kalınamaz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok