VALİ CANALP " ÜRETİM VE İSTİDAMDA BÜYÜYECEĞİZ"

Batman Valisi Ekrem Canalp “Üretim ve istihdamda büyüyeceğiz”

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2023 yılı 1. Olağan Toplantısı Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.
 
 
Toplantıya; Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Batman Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Necmettin Sezgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İŞKUR İl Müdür Vekili, İl Milli Eğitim Müdürü, Ticaret İl Müdürü, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı KADEM, DİKA, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TÜM-İŞ temsilcisi ile Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı katıldı. Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Mahmut Polat tarafından İŞKUR İl Müdürlüğünce İstihdam ve Mesleki Eğitim alanında yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından toplantıda, önümüzdeki dönemde yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
 
‘OSB ALANI 18 BİN DÖNÜM OLACAK’
 
 Sunumun ardından kurul üyelerine hitap eden Vali Canalp, ilimizde istihdamın artırılması için yürütülen çalışmalara değinerek, yeni OSB alanları ile ilgili son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Mevcut OSB alanın 3 bin dönüm olduğuna değinen Vali Canalp, yeni kurulacak OSB alanları toplamının 18 bin dönüm olacağını ifade ederek, “Elimizdeki 1 ise 6’sını daha yanına koyacağız. Önümüzdeki yıllarda yapacağınız toplantılarda istihdam sayılarının nasıl değiştiğini görmüş olacaksınız. Batman ilerleyen zamanlarda inşallah bölgenin şampiyonu olacak, Türkiye’nin de en iddialı istihdam sahibi olan illerden bir tanesi haline gelecektir” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler