Yeni bir kapanma ekonomiyi çökertir

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, kentin ekonomik olarak ikinci bir kapanmayı kaldıramayacağını söyledi.

Kentte vaka sayılarının her geçen gün artış göstermesi kısıtlama endişesini tekrar gündeme getirirken oda başkanları ve iş çevreleri Batman'ın ikinci bir kapanma veya kısıtlamayı kaldıramayacağı konusunda hemfikir.

Yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara "aşı" çağrısı yapan BATSO Başkanı Demir, hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin uygulanması konusunda da uyarıda bulundu.

"Aşı standı kuracağız"

Batman'da vaka sayılarının hızla arttığını belirten Demir, "Bütün ülkede tekrar Covid-19 patlaması yaşanıyor. Özellikle ilimizde çok yoğun bir artma söz konusu. Bunun için yaklaşık bir hafta önce 45 STK bir araya geldik. Aşağı yukarı Batman'daki bütün STK'ların ortak anlayışı üzerinde toplandık. Bunun içerisinde Batman'ın bütün renk ve fikirleri var. Yakında tekrar bütün STK'larla beraber, Diyarbakır Caddesi'nde hepimizin bir arada ve hepimizin logolarının bulunduğu bir stant kuracağız. Stantta en başta üyelerimiz, çalışanlarımız ve 2'nci doz aşısı gelenlere orda aşı yaptıracağız. Ekiplerimizin aşılarını orada yapacağız." dedi.

"Aşı hakkındaki olumsuz algı doğru değil"

Aşılar hakkında olumsuz algı ve söylentilerin yayılmakta olduğunu vurgulayan Demir, "Aşı hakkında sokakta dolaşan asılsız iddiaların doğru olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar değişik ülkelerden doktorların, bilim insanlarının ve bu iş için araştırma yapan insanların açıklamaları var. Bu aşıyı bize sağlık sektörü yapıyor. Sağlık sektörü hepimizden önce aşı oldu. Eğer aşıdan zarar görülürse sağlıkçılar olmazdı. Kısırlık yaptığı gibi iddiaların yalan olduğunu herkes çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.

"Yeni kısıtlamalar ekonomimizi çökertir"

Batman esnafının daha önceki kısıtlamalardan ciddi zarar gördüğünü vurgulayan Demir, "Bütün esnaf ve tacirlerimiz, özellikle hizmet sektörü daha önceki kapanmada çok ciddi zarar gördü. 2'nci bir kapanmayı ekonomik olarak kaldıramayız. 'Benim bağışıklık sistemim güçlü ben aşı yapmıyorum.' diyenler bir daha düşünsünler. Bir insanı katletmek bütün insanlığı kaybetmek gibidir. Bu vesileyle herkesi aşıya davet ediyoruz. Özelikle kampanyaya bütün Batman'ın destek vermesini bekliyoruz. İnşallah Batman bu konuda duyarlı davranır. Bir an önce kırmızı kategoriden çıkıp normal hayata döneriz." diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler