Yeni İlçe Otogarının Yapımına Başlandı

Belediye, kentte acil ihtiyaç haline gelen ilçe otogarı sorununu ortadan kaldırmak için yeni ilçe otogarı inşaat çalışmalarına başladı. Eski hal alanında kurulacak olan yeni ilçe otogarı Batman’a çağdaş kent kimliği kazandırmak için yürütülen çalışmalar içerisinde yer alıyor

Yaklaşık 15 dönüm arazi üzerine tasarlanmış olan İlçe otogarında; 20 metrekare net alandan oluşan 40 adet yazıhane, bay-bayan wc, abdesthane, mescit ve emzirme odası, 2 adet lokanta, 8 adet dükkân ve yönetime ayrılan idari bina yer alıyor.

Projede, her yazıhanenin önünde 1 adet olmak üzere toplamda 140 adet ticari araç otoparkı, 20 araçlık misafir otoparkı, 20 araçlık personele hizmet veren araç parkı ve ticari taksi durağı için özel tasarlanmış 5 araçlık otopark bölümlerine de yer verildi.

Yaklaşık 2 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni ilçe garajının, giriş ve çıkış kapısının yanında güvenlik kulübesi yer alacak.  Peyzaj düzenlemesinin de yapılacağı yeni ilçe otogarı alanının orta kısmında havuz, 150 mekrekarelik bir alana sahip bir kafeterya, yaya yolları ile  yaya geçitleri gibi sosyal donatılar yer alacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler