
Zamlara rağmen kitap fuarına yoğun ilgi gösterildi
"2. Batman Kitap Fuarı" geçen pazar sona erdi; ama yankıları hâlâ sürüyor. Yağışlı havaya rağmen vatandaşların fuara akın etmesi başta organizatörler olmak üzere herkesi sevindirdi.
Fuarla ilgili İLKHA muhabirine düşüncelerini paylaşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, bölge halkının kitaba olan ilgisinin iyi olduğunu söyledi.
Aslanlı, "Evvela paydaşlarımıza, basınımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok yoğun bir fuar geçirdik, daha önce de biz bu yoğunluğu tahmin ediyorduk. Çünkü doğunun çocukları oldukça okuyor özellikle Malatya ve Batman çok okuyan şehirlerarasında. Geçen sene düzenlediğimiz fuar tabiri caiz ise prova gibiydi. Yayınevi çeşitliliği, sıkıntılar noktasında kısmen eksiklerimiz vardı, bu sene çok daha iyi oldu. Bütün yayınevlerinin katıldığı bir fuardı, ıskontolarımız da fena değildi." dedi.
"Daha büyük bir fuar gelecek sene bizi bekliyor"
Gelecek sene aynı yerde daha güzel bir fuar düzenleyeceklerini belirten Aslanlı, "Gelen zamlara rağmen bu sene çok iyi bir rağbet vardı. Yerimiz çok uygun ve güzeldi. İnşallah aynı yerde biraz daha büyük bir fuar gelecek sene bizi bekliyor. Daha çok katılımcı bir fuar görmek istiyoruz. Önümüzdeki sene çok daha kapsamlı, verimli bir fuar yapacağız." ifadelerini kullandı.
"Güneydoğu, Ege ve Karadeniz’den daha çok okuyor"
Fuarın organizatörlerinden Mustafa Cangir de yaptığı açıklamada, ikincisini düzenledikleri Batman Kitap Fuarının geçen seneye göre biraz daha yoğun ilgi gördüğünü, güzel geçtiğini belirtti.
Cangir, "Fuarın hem bulunduğu konumda çok güzel ve ulaşımı kolay bir yerdi. Kitap fuarındaki ilgi her şeyden önce Batmanlılardan kaynaklanıyor, Güneydoğu okuyor. Ege, Karadeniz’den daha çok okuyor Güneydoğu. Dolayısıyla yazarlar ve yayıncılarda çok memnundu." diye konuştu.
"Türkiye’de Batman en iyi kitap fuarları arasında"
Batman kitap fuarının çok güzel geçtiğini ve Türkiye’de konuşulan, örnek gösterilen bir fuar durumuna geldiğini vurgulayan Cangir, "Biz ilgiden, alakadan, okuyucularımızdan çok memnun kaldık. Yayınevleri hem iyi satış yaptıkları hem de iyi ağırlandıkları için çok memnun ayrıldılar. Geçen sene bazı yayınevlerini davet ederken bir soru işareti vardı kafamızda; ama bu sene geçen sen gelenlere koşa koşa geldiler ve çok hazırlıklı geldiler. Geçen sen ilk açtığımız gün stantlar tam dolu değildi; ama bu sene stantlar ağzına kadar doluydu. Türkiye’de büyük şehirler hariç, Batman en iyi kitap fuarları arasında. Batman’da potansiyel var, geliştirilmeli, devam ettirilmeli bence. Kültürel faaliyetler bir iki senede sonuç veren organizasyonlar değildir; ama altyapı, üstyapı gibi projelerden daha önemli olduğunu düşünüyorum." açıklamasında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok