KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK
Batman Belediyesi, kent estetiğini bozan ve güvenli yapılaşmayı tehdit eden kaçak yapılarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Bayındır Mahallesi Özgürlük Bulvarı ile Hasankeyf Yolu kesişiminde bulunan ruhsatsız bir baraka yapının yıkımını gerçekleştirdi.
Belediye, “Kaçak yapılaşmaya asla taviz yok”
Söz konusu yapı için daha önce Yapı Tatil Zaptı düzenlenmiş ve encümen kararıyla yıkım süreci başlatılmıştı. Yapı sahibine yapılan resmi tebligatla tahliye süresi tanınmasına rağmen, yapı zamanında boşaltılmadı. Bunun üzerine belediye ekipleri, yasal sürecin tamamlanmasının ardından güvenlik önlemleri altında yıkımı gerçekleştirdi.Yıkım sırasında yapı içerisinde bulunan eşyalar tek tek kayıt altına alınarak dışarı çıkarıldı. Sac malzemelerle örtülü çatı kısmı ise ekskavatör yardımıyla kontrollü şekilde yıkıldı. Yıkım esnasında kısa süreli gerginlikler yaşansa da olay büyümeden güvenlik birimlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Belediye yetkilileri, tüm sürecin mevzuata uygun şekilde yürütüldüğünü ve vatandaş haklarının gözetildiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, kaçak yapılara yönelik mücadelede taviz verilmeyeceği ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi : “Kentimizin düzenli gelişimi ve vatandaşlarımızın can güvenliği için ruhsatsız yapılaşmaya karşı mücadelemiz devam ediyor. Ekiplerimiz 7/24 sahada denetimlerini sürdürüyor. Çarpık kentleşmeye neden olan kişi ve yapılara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de kararlıyız.”
Batman Belediyesinden yapılan açıklamada, “Ruhsatsız yapılaşmalar hem yasal yaptırımlara tabiidir hem de can ve mal güvenliğini tehdit eder. Vatandaşlarımızdan ricamız, imar planlarına uygun hareket etmeleri ve gerekli ruhsatları almadan yapılaşmaya gitmemeleridir. Sağlıklı ve güvenli şehirleşme hepimizin sorumluluğudur” denildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SURİYE ŞEKERİ DE LÜKS OLDU
- 02Ekremoğlu “Bayram Birlik ve Dayanışmayı Güçlendirir”
- 03“PETROL, BU KENTIN VAR OLUŞUDUR”
- 04BATSO Başkanı Demir: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendirir”
- 05“Ayrışma Değil, Birlik Kazandırır”
- 06Batmanlılar Ankara’da buluşuyor
- 07Tüzün: “Bayramın Gerçek Ruhu, Acıları Da Paylaşabilmektir”
- 08VALİ CANALP, BİRLİK VE DAYANIŞMA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR
- 09HÜSEYİN ŞANSİ: BAYRAMLAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİR
- 10RAMANLI: BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİYOR
- 11VEYSİ DEMİR: GAZETECİLERE YÖNELİK KATLİAMLAR SON BULMALI
- 12BAŞKAN ÇETİN: BAYRAMLAR DAYANIŞMA VE FEDAKARLIĞIN EN YÜKSEK İFADESİDİR
- 13KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI
- 14İŞ İNSANI KURT “ŞEFFAF YÖNETİM GÜVENİ GETİRİR”
- 15DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok