Batman Üniversitesinin başarılı öğrencileri geziyle ödüllendirildi

Batman Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, başarılı öğrencilere yönelik düzenlenen bir haftalık gezinin ardından kente dönen öğrenciler yaşadıkları deneyimleri anlattı.

Bir haftalık gezi kapsamında rehber öğretmenler ile birlikte Ankara, şehzadeler kenti Manisa, Çanakkale ve Antalya'yı ziyaret eden öğrenciler bu sabah kente döndü.

Yapılan gezi programının öğrencilerin kariyerlerinde deneyim oluşmasına katkı sağladığını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, bunun diğer öğrenciler açısından da bir motivasyon olacağına inandığını söyledi.

Yapılan bir haftalık gezinin ardından Batman'a geri dönen ve gerçekleşen gezi programından çok faydalandıklarını dile getiren öğrenciler, emeği geçen başta Batman Üniversitesi Rektörü Demir'e ve hocalarına teşekkür etti.

 

"Bu gezi önemli bir deneyim oldu"

Bir haftalık gezi programının ardından Batman gelen öğrencileri merkez kampüsünde karşılayan Rektör Demir gerek bürokrasiyi tanımaları gerekse iş başvurularında almaları gereken tecrübelere katkı sağlaması açısından önemli bir gezi olduğunu söyledi.

Demir, gezi sayesinde hem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun davetlisi olarak Bakanlığa gitmelerinin hem de daha önce görmeye fırsat bulamadıkları illeri gezip kültür faaliyetlerinde bulunmalarının öğrenciler açısından yararlı bir deneyim oluşturduğuna vurgu yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Batman Üniversitesinin önümüzdeki zaman diliminde yeni kapsamlı projeler yapacaklarını kaydeden Rektör Demir, Ankara, Manisa, Antalya, Bursa ve Çanakkale'yi ziyaret eden öğrencilerin, gezilerinde önemli tarihi evleri ve ülkenin tarımsal faaliyetlerinin yapıldığı bölgeleri inceleme fırsatı bulduğuna dikkat çekti.

 

Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir

"Benzer faaliyetlerimiz devam edecek"

Rektör Demir "Başarılı olan diğer öğrencilerimizi yine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacağımız not ortalamalarını göz önünde bulundurarak başka öğrencilerimizi benzer geziler için ülkemizin çeşitli illerine göndermeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

 

 
 
 

Bilal Boğa

"Yaşadığımız tecrübe açısından çok faydalandık"

Çok güzel bir gezi programı deneyimi yaşadıklarını belirten öğrencilerden Bilal Boğa, "Özellikler Çanakkale'de şehit mezarlarını ziyaretimiz bizi çok duygulandırdı. İlk önce Ankara'da gezdik ardından Çanakkale şehitlerin mezarını, sonra da Manisa ve Antalya'yı gezdik. Yaşadığımız tecrübe açısından çok faydalandık. Bu imkânı bize sağlayan Sayın Rektörümüze ve Hocalarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Halime Küçük

"Maneviyat ve tarih alanında bize çok büyük katkıları oldu"

Bir diğer öğrenci Halime Küçük ise "Öncelikle bize bu gezi imkânını sunan Batman Üniversitesine, Rektör hocamıza ve ekibine çok teşekkür ederim. Çanakkale, Manisa, Ankara, Antalya olsun maneviyat ve tarih alanında bize çok büyük katkıları oldu. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanı'mızla yaptığımız görüşmeler ilerde büyük bir tecrübeye sahip olmamızı sağladı. Antalya'ya da ise tarım alanında yaptığımız gezi vizyon sahibi olmamızı sağladı. Dolu dolu geçen bu gezi haftası için tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler