
ÇEVRECİLERDEN UYARI!
ÇEVRECİLERDEN UYARI!
Eğitim yuvalarında hijyen ve güvenlik sorunlarının yaşanılmaması uyarısında bulunan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Yeni öğretim yılı başladıktan sonra gündeme gelen ve her geçen gün daha da dikkat çeken önemli bir sorunla ilgili olarak uyarı yapma gereği duyduklarını ifade etti.
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman’da mevcut ve ileride doğabilecek, yaşanması muhtemel çevre sorunlarının önünün alınması ve çözümünün sağlanması için yasalar doğrultusunda mücadele veren, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için, hiçbir politik-siyasal amacı bulunmayan, hiçbir yere bağımlı olmayan, bağımsız bir sivil toplum, etkin bir çevre örgütü ve gönüllüler hareketi olup, 2001 yılından beri halkın hizmetinde olduklarını ifade etti.
'KALICI TEDBİRLER ALINSIN'
Batman Çevre Gönüllüler Derneği tarafından yapılan basın açılamasında şu görüşlere yer verildi : ''Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim yuvaları olan okulların öğretmen ihtiyaçları norm kadro ile belirlenip, buna göre atamalar yapıldığı, Yasa ve yönetmeliklerde okulların temizliği için belirli bir kadrolu norm Yardımcı Hizmetli kadrosu bulunmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, uzun yıllardır bu normlar doğrultusunda kadrolu yardımcı hizmetli ataması yapmamaktadır. Yıllarca okul idarecileri, yeni kayıtlardan aldıkları zorunlu ücretler ve velilerden topladıkları bağışlarla okulların temizliklerini sağladılar. Birkaç yıl önce velilerin bağışları genel olarak yasaklandığından İş-Kur üzerinden Toplum Yararına Çalışma Programı (TYPÇ)kapsamında okullara temizlik, bakım ve onarım görevlileri görevlendirildi. Son öğretim yılına kadar asgari ücret verilen TYPÇ elemanları uygulaması sonlandırıldı. Bunun yerine İş Kur tarafından İşgücü Uyum Programı kapsamında görevlendirmeler yapıldı. Ancak yerel ve ulusal-yaygın medyada yer alan bilgiler ve bize yapılan şikayetlerden de anlaşıldığı gibi, İşgücü Uyum Programı kapsamında emekçilere verilen oldukça düşük ücretler nedeniyle kentimizde yüzlerce emekçi istifa etti. Yereldeki il yöneticilerini, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerini de oldukça sıkıntıya düşüren yeni uygulama nedeniyle okullarımızda hijyen ve güvenlik sorunları yaşanmakta, her gün veliler ve okul idarecileri arasında tartışmalar dikkat çekmektedir.
Personel yetersizliği nedeniyle okulların güvenlik tedbirleri alınamamakta, bu da madde bağımlıların önünü açmakta, hijyen ise genel öğrenci sağlığı riski doğurmaktadır. Eğitim yuvalarının hijyeni ve güvenliği her şeyden daha önemlidir. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak, eğitim yuvalarımız hakkında aldığımız şikayetlere istinaden ilgili bakanlığı acilen hijyen ve güvenlik için etkin ve kalıcı tedbirler almaya davet ediyoruz'' denildi.
Etiketler : #ÇEVRECİLERDEN,#UYARI!,
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok